Workshop Japans houtbewerken

Onder leiding van Jos Elshout

 

Het belangrijkste verschil met de ons bekende techniek is het naar zichzelf toewerken met de handgereedschappen. Anders dan wij is de Oosterling er op gebrand snel en efficient om te gaan met zijn gereedschap en materiaal.
Dit vindt zijn oorsprong in het feit dat houtbouw / bewerking een langere geschiedenis kent dan in het Westen. Voorts is de Oosterling meer gericht op de eenheid met zijn materiaal, de natuur en zijn omgeving.


 

Tijdens de workshop wordt de techniek van naar zich toe, zogezegd halend, zagen en schaven aangeleerd. Er wordt kort ingegaan op ontstaansgeschiedenis, snijtechniek, en uiterlijk en vorm van gereedschappen. Aan de hand van videobeelden krijgt u instructie van een Japans houtbewerker en uiteraard van mijzelf. Daarnaast wordt geoefend met verschillende zagen. Ook worden enkele verbindingen gemaakt.

 

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 135,- inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en fris. Contante betaling op de dag zelf is niet mogelijk. Het reeds betaalde bedrag is niet terug te vorderen.

 

Materialen

Het aanschaffen van een Japanse zaag is aan te bevelen. Kosten: € 47,50.
De zaag is verkrijgbaar in het atelier.
De overige materialen worden door mij ter hand gesteld.

Workshop Japans houtbewerken zaterdag


Uw plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst van de betaling, uiterlijk 1 week voor aanvang van de workshop.

Reageert u snel, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Tel. 040 - 245 30 64, e-mail: info@joselshout.nl website: www.joselshout.nl


Ik kijk uit naar je komst, om samen de zaag te laten zingen.